Таку заяву зробили датські вчені. Вони проводили дослідницьку роботу протягом п’яти років.
Дослідженням в даній області зацікавилися науковці з Національного інституту здоров’я Університету Південної Данії. Вчені заявили, що алкоголь може зменшити ймовірність утворення цукрового діабету другого типу. Правда, це стосується лише помірного вживання спиртних напоїв.
У масштабному дослідженні, яке тривало протягом п’яти років, вчені спостерігали за станом здоров’я і способом життя 70 тисяч добровольців. За весь час проведення наукової роботи тільки дві тисячі людей почали хворіти на діабет. Решта були здорові. У чому ж їх секрет, запитаєте ви?
Виявилося, що за рахунок вживання алкогольних напоїв здорові люди запобігали розвитку цукрового діабету. Тільки це стосується помірного вживання і до того ж тільки легких напоїв, наприклад, вина або пива.
Алкоголізм же навпаки буде тільки підвищувати ризик захворювання і зробить його розвиток більш стрімким.
Особливо вчені похвалили вино. У ньому містяться поліфеноли, які беруть участь в процесі регулювання рівня цукру в крові. Відзначається, що здорові учасники експерименту вживали даний алкогольний напій три рази в тиждень в невеликій кількості. Для чоловіків ризик захворювання зменшувався на 27 відсотків, у жінок – на 32 відсотки.