Ці продукти вважають найбільш шкідливими для серця

Якщо немає можливості виключити ці продукти з раціону зовсім, вживати їх, за словами фахівців, потрібно тільки в крайньому випадку

Про те, які продукти завдають найбільшої шкоди серцево-судинній системі, пише журнал Time. На сторінках видання експерти опублікували перелік з десяти найменувань.

Гамбургери. Поєднання насичених жирів і вуглеводів, може зробити згубний вплив на здоров’я серця. Крім того, заклади швидкого харчування, які їх готують, часто використовують не найякісніші інгредієнти.

Ковбаса. Ковбасні вироби і інші види продуктів з обробленого м’яса містять не тільки насичені жири, але і занадто велику кількість солі – ідеальне поєднання для розвитку гіпертонії.

Інтенсивно смажена їжа. Активна жарка на розпеченій плиті сприяє формуванню транс-жирів, давно відомих науці своєю здатністю підвищувати рівень поганого холестерину в судинах і артеріях.

Цукерки. А також печиво і практично всі солодкі та десертні вироби готового виробництва. Раціон з високим вмістом цукру – це серйозна загроза для серця, говориться в доповіді JAMA Internal Medicine. Крім того, він сприяє появі зайвої ваги і діабету, підвищує холестерин.

Соки. Соки з магазину, особливо фруктові, є чемпіонами за кількістю цукру, які засвоює організм.

Солодкі злаки. Готові сухі сніданки, які часто подаються як частина здорового харчування, насправді перевантажені цукром і вуглеводами. Це підвищує ризик запалення, а також загострює бажання спожити ще більше цукру.

Маргарин. У ньому поширені трансжири, які активізують процес накопичення холестеринових бляшок в артеріях і судинах.

Піца. Ця страва містить надзвичайно високу кількість натрію, а крім цього, – ще й насичений жир, плюс цукор, який присутній в соусах для піци.

Дієтична газована вода. Дослідження говорять про те, що люди, що вживають дієтичну газовану воду, схильні споживати більше калорій з іншою їжею і напоями. Також відомо, що вживання газованих напоїв веде до негативних змін в бактеріальному складі шлунка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів