Їжа, яка стає небезпечною після розігрівання

Буряк
Повторна термічна обробка вареного буряка повністю позбавляє овоч його вітамінів. Буряк містить вітаміни В, Р, РР, фолієву кислоту, клітковину, магній, калій, йод, марганець, залізо, сірку, рубідій, цезій і ще цілий перелік поживних компонентів. Їхнє вживання надзвичайно корисне для органів судинної системи.

М’ясо
Під час повторного нагрівання м’ясо не тільки втрачає смак. У ньому зникають легкозасвоювані білки, присутність яких якраз і робить цей продукт корисним. З втратою цих білків м’ясо просто перетворюється в дуже важку для травлення їжу.

Гриби
Повторна термічна обробка грибів небезпечна з тієї ж причини, що і у випадку з м’ясом, констатували експерти.

Яйця
Не варто підігрівати омлети і яєчню, оскільки, це знищує корисні мікроелементи з яєць, а також сприяє виникненню в таких розігрітих яєчних блюдах токсинів і навіть канцерогенів.

Картопля
За словами вчених, картопля при повторному нагріванні втрачає значну частину своїх смакових якостей і корисних властивостей. Наприклад, під впливом високих температур розпадається крохмаль, який входить до її складу. Це не тільки позбавляє картоплю поживності, але і може негативно позначитися на здоров’ї.

Джерело

Поділись


Новини партнерів