Простий спосіб знизити артеріальний тиск

Ефективний спосіб знижувати артеріальний тиск без ліків запропонували вчені з університету Ілінойса (США). За словами фахівців, зниження тиску добре сприяє нетривале обмеження в їжі.

«Система харчування, що припускає голодування протягом декількох годин, може бути ефективною для тих хто, хоче схуднути, не рахуючи калорії. При цьому вона сприяє не тільки зменшенню ваги, але і зниження артеріального тиску », – заявили вчені в публікації журналу Nutrition and Health Aging.

Дослідники відібрали 46 добровольців, які повинні були харчуватися за системою 16: 8, тобто 16 годин утримання від їжі (з дозволом пиття) і 8 годин їжі, причому без якихось строгих обмежень. Такому режиму добровольці слідували 12 тижнів.

В результаті учасники експерименту без всяких зусиль над собою стали споживати приблизно на 300 кілокалорій на день менше, ніж було в їх колишньому раціоні, і скинули близько 2,6% своєї ваги (близько 3 кг). Їх систолічний тиск знизився приблизно на 7 (± 2) мл ртутного стовпа.

Також відмінним способом поліпшити показники стану судинної системи і тиску є прийняття гарячої ванни кілька разів на тиждень, що показало недавнє дослідження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів