Багато з нас вживають хурму тільки в передноворічний період, коли на неї підвищується попит і кількість продукції зашкалює на прилавках магазинів і ринків.
Однак, тропічну ягоду необхідно періодично вживати, так як вона має цілющі властивості.
1. У складі хурми знаходиться велика кількість калію, магнію, фосфору і заліза, які позитивно впливають практично на всі системи організму людини.
2. Тропічна ягода в два рази більше містить у собі корисних мікроелементів, ніж у яблуках. Виходячи з цього, хурма є відмінним продуктом, якому не складе труднощів нормалізувати роботу кишечника.
3. Хурма містить в собі різні антиоксиданти, які підтримують в постійному тонусі нашу шкіру, захищаючи її від передчасної появи зморшок.
4. У цій ягоді є велика група вітамінів, які знижують крихкість судин в організмі, загартовують імунітет людини. Також в складі ягоди знаходиться вітамін А, який допомагає при боротьбі з раковою пухлиною.
5. Завдяки тому, що в хурмі знаходиться великий вміст глюкози і фруктози, ця ягода підтримує в нормі серцево-судинну систему людини. Однак, фахівці не радять зловживати з хурмою, так як денна норма становить одну ягоду.
6. Хурма знижує ймовірність утворення каменів в нирках людини через те, що в складі знаходиться магній.
7. Тропічна ягода дуже швидко знімає втому у людини, заспокоює центральну нервову систему і в той же час, підвищує працездатність і ККД.
8. Хурма є відмінними ліками проти застуди і мокрого кашлю. Досить змішати чотири ложки теплої води з соком одної стиглої ягоди. Отриманим «препаратом» необхідно полоскати горло.