Далеко не завжди кращими засобами, які допомагають зберегти молодість і примножити здоров’я, виступають медикаменти. Багато продуктів можуть стати куди більш ефективними засобами для профілактики захворювань.
Хочете виглядати краще і рідше хворіти? Тоді сміливо включайте в свій щотижневий раціон ці недооцінені продукти.
Фініки
Фініки – не частий гість на столі, і це в корені неправильно. Виявляється, цей продукт містить в собі набагато більше калію, ніж в найбільшому банані. Одна порція фініків може максимально збагатити людський організм цим компонентом. А калій, між іншим, необхідний, щоб попередити тривожні стани, зменшити занепокоєння і підвищити стресостійкість.
Завдяки калію знижується кров’яний тиск, а робота нервової системи приходить в норму. Вживати цей продукт необхідно не рідше одного разу на тиждень. Фініки можна з’їсти в якості здорового перекусу, а також використовувати для приготування різних страв. Наприклад, на Заході цей плід вважають за краще їсти у вигляді доповнення до свіжого козячого сиру. Звучить дуже апетитно!
Брюссельська капуста
Всі, хто ненавидів капусту в дитинстві, обов’язково повинні переглянути свої харчові звички. Правильно приготовані хрестоцвіті овочі можуть стати не тільки корисним доповненням до раціону, але і оригінальною прикрасою навіть святкового столу. У цьому продукті міститься величезна кількість вітаміну С, мінеральних речовин, вітамінів групи В і провітамін А.
Крім того, брюссельська капуста відноситься до низькокалорійних продуктів, тому може бути прекрасною основою для складання дієтичного меню. Спробуйте приготувати цей корисний овоч з томатами, свіжою зеленню і ароматними спеціями. Разом з порцією смачної і апетитної страви ви гарантовано отримаєте необхідну організму порцію корисних компонентів.
Спаржа
Якщо з настанням осені і дощової погоди у ваш будинок несподівано постукала хандра, то спаржа буде дуже доречною. Згідно з висновками вчених, депресія виникає у людини на тлі низького рівня вітаміну В12 і змісту фолієвої кислоти. Спаржа з утримання цих речовин вважається справжнім рекордсменом. Приблизно 200 г приготовленої спаржі здатні заповнити на 50% добову норму вітаміну В12 в організмі і рівно настільки ж норму фолієвої кислоти. На додачу до всього спаржа – дуже смачний овоч, з якого можна приготувати багато салатів, гарнірів і перших страв. Так чому б не скористатися цим?
Пісне червоне м’ясо
Щодо користі цього продукту не так давно ходили жваві суперечки. Репутація червоного м’яса багатьма вченими була поставлена під сумнів. Однак це стосується тільки обробленого промисловим шляхом продукту. В інших випадках відмовлятися від червоного м’яса марно. І все тому, що залізо, яке міститься в червоних сортах м’яса, набагато легше засвоюється організмом, ніж те, яке є в рослинних джерелах. До того ж в пісному червоному м’ясі міститься величезна кількість білка і цинку. Їжте страви з пісного червоного м’яса хоча б один раз в тиждень, і тоді багато проблем зі здоров’ям стануть вам не страшні.
Арахісове масло
Арахісове масло – непопулярний в наших широтах продукт. І дуже дарма! Згідно з дослідженнями вчених, арахісове масло сприяє зміцненню імунітету, а також знижує ризик розвитку онкологічних захворювань та інфекцій. Такий продукт допомагає тримати під контролем рівень цукру в крові, а значить, просто незамінний для людей, які страждають на діабет.
Масло з арахісу також має жовчогінну дію, покращує роботу нервової системи і здатне знизити ризик розвитку захворювань очей. Крім цього, арахісове масло швидко створює відчуття ситості, що перешкоджає переїданню. Додавати цей продукт можна в супи, овочеві страви, гарніри з круп і просто в якості добавки до овочів і зелені.
Масло
Масло по праву вважається одним з найкращих видів олій. Його користь неоціненна з точки зору Аювердічної і тибетської медицини. Масло особливо корисне в літньому віці. Воно допомагає боротися з нервовими розладами, безсонням, неврозами і депресіями. При регулярному поїданні цього продукту можна істотно продовжити свій активний вік і збільшити загальну тривалість життя. Топлене масло є відмінним засобом, який допоможе на довгі роки зберегти ясний розум і хорошу пам’ять.
Імбир
Корінь імбиру також сильно недооцінений. Чи то його особливий аромат, то чи зовнішній вигляд багатьох просто відлякує. А тим часом корінь імбиру містить практично всі мікро- і макроелементи, вітаміни, ефірні масла і цілий ряд активних речовин. А при застуді цей продукт взагалі незамінний: він має зігріваючу дію, особливо в поєднанні з лимоном і медом.
Крім того, імбир має здатність до детоксикації, може стимулювати смакові рецептори і зменшувати потребу організму в цукрі і солі. Тому, якщо хочете завжди виглядати бадьоро і бути здоровими, обов’язково їжте імбир. Додавати цей продукт можна в абсолютно будь-які страви. І в салатах, і в супах, і в поєднанні з овочами і фруктами, і навіть в гарячих і холодних напоях імбир буде цілком доречний.
Насіння соняшника
Виявляється, що і насіння соняшнику дуже корисне для організму. У цих маленьких насінинах містяться величезні запаси магнію і фолієвої кислоти. А нестача цих двох компонентів може призвести до постійного відчуття втоми і появи нервозності, а також до безсоння і депресії. Тому від задоволення поласувати насінням не варто відмовлятися, нічого крім користі організму вони не принесуть. Тим більше, якщо у вас від природи міцні зуби і немає зайвої ваги.