От як запобігти розвитку катаракти, дегенерації жовтої плями і інших проблем із зором з віком!
Старіння – це безповоротний процес.
Дуже часто з роками наш зір погіршується і ми зв’язуємо це з віком, але це не обов’язково повинно бути так.
Оскільки ми можемо включити в наш раціон продукти, які уповільнять цей процес, а також допоможуть зберегти наш зір.
Наше харчування відбивається не лише на нашому зорі, але і на функціонуванні усього нашого організму.
Здоров’я наших очей підтримують вітаміни і мінерали, їх регулярне вживання допоможе запобігти втраті зору, а також розвитку дегенерацію жовтої плями і інші проблем з очима.
Сьогодні ми розповімо вам саме про ті продукти, які необхідно вживати, щоб мати хороший зір, а також запобігти його погіршенню з віком.
Їжа для зору:
1. Шпинат.
Він містить лютеїн, а також зеаксантин, які потрібні для захисту очей, тому його вживання допоможе уникнути втрати зору.
До речі, його необхідно вживати мінімум 1 раз на тиждень.
2. Апельсини і мандарини.
Цитрусові містять велику кількість вітаміну С, який, передусім, захищає рогівку і лінзу ока, тому їх регулярне вживання запобіжить катаракті.
3. Жирна риба.
Жирні кислоти омега-3, отримані з цієї їжі, можуть допомогти уникнути дегенерації макули, а також поліпшить зір.
4. Чорниця.
Вона запобігає окисленню клітин, а також містить антоциан, які дозволяють регенерувати фіолетову сітківку, тобто вони покращують гостроту зору.
5. Морква.
Вона багата бета-каротинами і вітаміном А, які покращують стан клітин сітківки.
6. Яйця.
У яєчному жовтку містяться антиоксиданти. Наприклад: лютеїн і зеаксантин, вони допомагають захистити від дегенерації жовтої плями.
7. Брокколі.
Він багатий антиоксидантами і вітаміном С, тому він захистить сітківку і лінзу від вільних радикалів і сонячних променів.
8. Теляча печінка.
Вона містить багато вітаміну А, який допомагає підтримувати здоров’я клітин очей.
9. Кукурудза.
Вона містить лютеїн і зеаксантин, які дуже корисні для зору.
10. Спаржа.
Додайте у свій раціон спаржу і ви зможете зберегти собі зір.