Як відрізнити ГМО від звичайних продуктів: три простих способа

Про користь генетично модифікованих продуктів говорити не варто. Так в США, Китаї і Канаді вирощують змінену кукурудзу, сою і картоплю, а ось Австрія, Греція та Угорщина оголосили себе вільними від ГМО.

Шкоду продуктів з ГМО не доведено, але, якщо для вас важливо, щоб їжа була повністю натуральна

1. Вивчіть етикетку

Натуральні продукти маркують особливим чином. Шукайте позначки “100% organic”, “Organic”, або “Made with organic ingredients”. Вони гарантують, що в товарі немає генетично модифікованих компонентів.

Зверніть увагу на написи “Без ГМО”, “Non-GMO” і “Made without genetically modified ingredients”. У складі цих товарів можуть бути присутніми ГМО, але не більше 0,9%.

У США овочі та фрукти позначають PLU-кодом з 5 цифр на ціннику. Код на трансгенні продукти починається з 8.

2. Зверніть увагу на зовнішній вигляд продукту

Генетично модифіковані продукти бездоганні на вигляд. Вони мають правильну форму, однаковий розмір і довго не псуються, так як нові гени дозволяють їм бути стійкими до негативного зовнішнього впливу. Наприклад, ген бактерії Bacillus thuringiensis, доданий в ГМ-рослини, виробляє токсин, який отруює шкідників.

Якщо овочі пошкоджені комахами, швидше за все, перед вами натуральний продукт.

3. Якщо для вас важливо не вживати ГМО продукти, запам’ятайте цей список:

78% сої, 33% кукурудзи, і 24% ріпаку в світі – трансгенні.

Їх додають в такі продукти , як:

  • ковбаса, сосиски
  • молочні та сирні продукти
  • напівфабрикати і борошняні суміші
  • сухі сніданки, каші швидкого приготування
  • хліб, кондитерські вироби
  • солодкі напої
  • майонез
  • шоколадний сироп

Джерело

Поділись


Новини партнерів