Білі гриби – альтернатива червоному м’ясу, яка сприяює зниженню маси тіла. Такі результати клінічних випробувань нової дієти, проведених впродовж року фахівцями з університету Джонса Хопкінса.
У випробуваннях взяли участь люди, що страждають від ожиріння, середній вік яких складав 48,4 року. З них 88 відсотків були жінки. 73% добровольців впродовж року з’їдали щодня приблизно велику чашку білих грибів замість червоного м’яса, тоді як інші продовжували дотримуватися своєї звичайної дієти.
Так, за період випробування усі учасники, які на користь грибів відмовлялися від м’яса, схуднули на три з гаком кілограма, що склало 3,6 відсотки в середньому від їх первинної ваги. Вони, згідно із спостереженнями дослідників, споживали значно менше калорій і жиру, порівняно з учасниками з контрольної групи. При цьому у них було відмічено зниження індексу маси тіла, обхвату талії (приблизно на 6,5 сантиметрів) і загальне поліпшення пропорцій фігури.