Дуже важлива інформація для всіх! Не пропустіть!
Більшість людей вважають, що ця їжа є здоровою. Впродовж десятиліть її вживання рекомендували, як відмінний засіб для лікування великого числа захворювань.
Особливо рекомендувалося жінкам і дітям. Воно містить мінерали, такі як кальцій, магній і фосфор, а також вітаміни D і B12.
З цієї причини людей було досить легко переконати в тому, що цей продукт дуже корисний.
Проте, усі давно визнані переваги молока, були поставлені під сумнів.
Результати дослідження впливу молока на загальне здоров’я, відвертання переломів при травмах, а також його вплив на смертність щурів були украй тривожними.
Тому багато експертів в області харчування обережно відносяться до молока, особливо до його споживання у великих кількостях.
У жовтні цього року Британський медичний журнал опублікував ще один доказ того, що вживання великої кількості молока може зробити шкоду нашому організму.
Шведські вчені вивчали зв’язок між вживанням молока і ризиком переломів кістки і навіть смерті.
В цілому брали участь 61 433 жінки і 45 339 чоловіків. Усім було запропоновано як можна частіше відповідати на питання скільки порцій молока і молочних продуктів споживалося впродовж дня і в тиждень.
Одна порція молока складала 200 милілітрів (1 чашка). Подальші спостереження тривали близько 20 років для жінок і 11 років для чоловіків.
У 1997 році учасники отримали другий опитувач.
Спостереження показало, що чим більше жінки пило молоко, тим вище була вірогідність передчасної смерті.
Був також зв’язок з переломами, особливо в тазостегновому суглобі.
Жінки, які пили три або більше чашок молока в день, в два рази частіше помирали (впродовж періоду дослідження), ніж жінки, які пили тільки одну чашку молока в день.
Проте одна чашка молока в день значно збільшила ризик розвитку раку і серцево-судинних захворювань.
Результати у чоловіків не сильно відрізнялися.
Більш високі показники смертності спостерігалися, якщо вони пили більше молока. Слідує, проте, відмітити, що результати для жінок були набагато тривожнішими.
Автори дослідження дійшли висновку, що у обох статей вірогідна більш висока частота переломів травм або навіть ризик передчасної смерті у разі більш високого споживання молока.
Тому ці результати суперечать майже усім попереднім заявам і рекомендаціям відносно вживання коров’ячого молока.
Високі концентрації лактози і галактози можуть пояснити, чому молоко чинить несприятливу дію на організм людини.
Ці дві речовини викликають окислювальний стрес і хронічне запалення, які по суті є патогенними механізмами, що викликають серцево-судинні захворювання і рак.
Коли шведські учені порівнювали молоко з іншими молочними продуктами, вони не виявили ніяких негативних зв’язків.
Навпаки, вживання ферментованих молочних продуктів, таких як йогурти, кефір і сир, пов’язані зі зменшенням ризику перелому і ризику передчасної смерті.
Попередні дослідження показали, що ферментовані молочні продукти чинять позитивний вплив на здоров’я людини.
А також сприяють зниженню резистентності до інсуліну і особливо знижує ризик серцевого нападу.