Апельсин давно відомий не тільки завдяки прекрасним смаковим якостям, а й своїми лікувальними властивостями.
1. підвищує імунітет
2. покращує апетит
3. знижує стомлюваність
4. зменшує набряклість
5. сприяє швидкому відновленню ран
6. нормалізує обмін речовин,допомагаючи при боротьбі з ожирінням,а також покращує роботу травної системи (посилюють моторну функцію товстого кишечника і зменшують у ньому гнильні процеси)
7. допомагає при боротьбі з гіпертонією і атеросклерозом (знижує проникність стінок судин)
8. ефективно при лікуванні подагри,хронічних захворювань жовчного міхура,а також для профілактики і лікування гіповітамінозів
Апельсиновий сік у чистому вигляді застосовують для комплексного лікування злоякісних пухлин,гастритів і колітів,анемії,гіпертонії,атеросклерозу,цинги,ожиріння,інфекційних,і простудних захворювань. Він також ефективний при порушеннях роботи печінки і жовчовивідних шляхів,набряках,запорах,метеоризмі, сечокам’яній хворобі,підвищеної кровоточивості ясен і інших видах кровотеч,для лікування шкірних захворювань.