За словами фахівців, яйця незаслужено отримали репутацію продукту, їсти який кожного дня небажано.
Останні дослідження показали зворотне, продукт містить хороший холестерин, який повністю розщеплюється в травній системі. Таким чином зв’язок між підвищенням холестерину і їх вживанням не знайдено. Відзначається, що купувати продукт слід в перевірених торгових точках.
Білки є будівельним блоком кожної клітини організму, вони також містять всі амінокислоти для його засвоєння. Таким чином виявляється вплив на стан шкіри (включаючи зовнішнє використання) і м’язовий каркас. У яйцях міститься велика кількість вітамінів групи В, нестача яких може викликати втому і депресивний стан. Крім того, органічні речовини впливають на здоров’я волосся.
Вітамін А разом з лютеїном атакує вільні радикали в очній тканині, допомагаючи стримати певні вікові проблеми, такі як глаукома, катаракта і макулярна дегенерація. З цієї причини слід поєднувати моркву і яйця. Дослідження показують, що люди, які їдять приблизно одне яйце в день в будь-якій формі, мають більш низький ризик появи серцевих захворювань та інсульту.
За рахунок вмісту в яйцях хороших жирів здійснюється підживлення клітин головного органу центральної нервової системи, що особливо важливо для дитячого організму. Продукт харчування допомагає регулювати рівень холестеролу, холін, який також міститься в ньому, покращує пам’ять, настрій, захищає від пошкодження печінки. Каротиноїди покращують стан шкіри, допомагаючи фільтрувати шкідливі ультрафіолетові промені.