За словами фахівців, риба, яка використовується у страві традиційної японської кухні, за визначенням має велику кількість цінних речовин. В даному випадку мова йде про сирий продукт.
Суші містять велику кількість цукру, з огляду на те, що зернова культура доповнюється рисовим оцтом. Найчастіше соус васабі замінюється на підфарбований хрін, що подвоює шкоду продуктів. Таким чином, рівень цукру в крові буде вести себе нестабільно. Тунець, жовтохвіст, морський окунь і омари містять велику кількість ртуті, яка є побічним ефектом промислового забруднення. При накопиченні даного елемента в організмі відчувається вплив на репродуктивну систему, ступінь токсичного впливу металу залежить від дозування. Вагітним жінкам їсти суші категорично не можна.
Поїдання суші загрожує зараженням Listeria – бактеріальною інфекцією, яка пов’язана з сирими продуктами. Новонароджені діти і люди з ослабленою імунною системою знаходяться під загрозою найбільше, до симптомів відносяться: головний біль, сплутаність свідомості і судоми. Сальмонела є не менш небезпечною, вона може бути отримана в результаті неправильної обробки їжі.
Приблизно 38% спалахів харчових отруєнь, пов’язаних з морепродуктами, є харчовими отруєннями scombroid. Якщо риба зберігалася в неправильних умовах, то починає виділяти гістамін. В результаті чого можуть з’явитися такі побічні ефекти: головний біль, запаморочення, висип. Досить важка реакція може викликати анафілаксію. Любителі суші ризикують отримати захворювання сигуатера, що виникає при вживанні в їжу деяких видів рифових риб. Ciguatera викликає нудоту, блювоту, діарею, неврологічні симптоми і галюцинації або занепокоєння. Симптоми можуть тривати кілька років.