Експерти назвали продукт, який повинен бути в раціоні діабетиків

За словами вчених, ризик появи діабету другого типу може бути знижений шляхом внесення деяких змін в дієту або спосіб життя. Якщо ж хвороба вже має місце, то цей доступний продукт допоможе тримати рівень цукру в нормі. Як з’ясувалося, саме боби є кращим рішенням, за рахунок того, що вони мають низький глікемічний індекс. Даний факт вказує на те, що вони викликають більш повільний і низький ріст рівня цукру в крові. Плюс до всього, боби є найкращим джерелом вуглеводів.

«Продукти з високим вмістом поживних речовин і низьким глікемічним навантаженням є оптимальними продуктами для діабетиків, і ці продукти також допомагають запобігти діабету в першу чергу. Боби, сочевиця та інші бобові є ідеальним джерелом вуглеводів. У всіх у них низьке глікемічне навантаження через невелику кількість білка і волокна», – відзначають експерти.

Крім того, споживання бобових зменшує кількість загальних одержуваних з їжі калорій. Стійкий крохмаль ферментує з бактеріями в товстій кишці, утворюючи речовини, які захищають від раку товстої кишки. А якщо їсти квасолю кожного день протягом трьох місяців, це може допомогти знизити рівень холестерину.

Не варто забувати про споживання достатньої кількості овочів і фруктів. Рекомендована доза одного з продуктів становить невелику чашку в день, чого достатньо як для профілактики діабету, так і контролю рівня цукру при наявному захворюванні.

Джерело

Поділись


Новини партнерів