Медики пояснили, чому потрібно регулярно їсти часник

Часник як допомагає, так і шкодить здоров’ю.

Чи можна приймати часник як лікувальний засіб насправді?

У тому, що стосується підвищеної цілющої здатності часнику, вчені відзначають: антипаразитарну дію даного овоча дійсно було зафіксовано в експериментах, правда, на тваринах.

Крім того, що в часнику містяться фітонциди і ефірні масла підтвердили свою здатність вбивати бактерії і віруси.

Так, наприклад, в ході одного з експериментів люди, які вживали часник, в три рази рідше хворіли на застуду. Тобто, здатність зміцнювати імунітет часнику теж приписується невипадково.

У наукових випробуваннях була зафіксована і позитивна дія від вживання часнику на серце і судини.

«Зубчики часнику багаті цинком, магнієм, міддю, селеном і йодом, містять поліфеноли і деякі вітаміни, його вживання знижує артеріальний тиск і рівень холестерину», – повідомили дослідники.

У той же час у часнику є і здатність провокувати погіршення в самопочутті. Лікарі відзначили, що цей овоч зменшує згортання крові, – в зв’язку з цим його не рекомендують їсти пацієнтам, яким необхідно робити операцію. Крім цього, часник надто активно стимулює роботу травлення, що іноді теж може стати причиною нездужань.

Серйозний ризик, пов’язаний з вживанням часнику, полягає в тому, що сірчиста складова овоча є гарним живильним середовищем для ботулізму (клостридії ботулізму). Після деяких наукових досліджень вченими було висунуто припущення про те, що часник може бути токсичний для клітин мозку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів