10 пар продуктів, які принесуть більше користі, якщо їсти їх разом

Дієтологи рекомендують не тільки вживати корисні для здоров’я продукти, а й правильно поєднувати їх один з одним, щоб подвоїти користь, пише Жіночий Світ.

Ми підібрали 10 пар продуктів, які допомагають нам засвоювати корисні речовини, що містяться в них, ще ефективніше. Їх можна змішувати між собою в різних пропорціях на свій розсуд.

Яблука + шоколад

Яблука і шоколад

Ця оригінальна комбінація подарує тобі подвійну дозу антиоксидантів, корисних для молодості шкіри, нормальної роботи мозку і зміцнення серцево-судинної системи.

Вівсяна каша + апельсиновий фреш

Вівсянка і фреш

Каша з вівсяних пластівців і свіжовичавлений сік багаті фенолами, які покращують травлення і нормалізують роботу сальних залоз.

Свинина + брюссельська капуста

Свинина і брюссельська капуста

Свинина містить селен, що перешкоджає росту ракових клітин, а брюссельська капуста – сульфорафан, який підвищує ефективність селену в 13 разів. Крім цього, завдяки клітковині брюссельська капуста допомагає свинині швидше перетравлюватися.

Томати + печінка

Помідори і печінку

Печінка багата залізом, а ця речовина краще засвоюється в поєднанні з вітаміном С, який у великій кількості міститься в помідорах.

Петрушка + лимон

Петрушка і цитрусові

Як і у випадку з печінкою і помідорами, залізо, що міститься в зелені, допомагає вітаміну С ефективніше всмоктуватися в кров з лимонів.

Натуральний йогурт + овочі

Грецький йогурт і свіжі овочі

Завдяки кальцію йогурт покращує роботу шлунка і нормалізує мікрофлору кишечника. А клітковина, що міститься в овочах, допомагає кальцію краще засвоїтися.

Авокадо + шпинат

Шпинат і авокадо

У шпинаті багато вітаміну А, але щоб активізувати його дію, потрібні корисні рослинні жири, які входять до складу в авокадо.

Зелений чай + лимон

Зелений чай і лимон

Медики радять додавати в зелений чай скибочку лимона: саме така комбінація принесе організму максимальну користь. Аскорбінова кислота підвищує здатність організму до поглмнання катехінів – антиоксидантів, які містяться в зеленому чаї і допомагають в боротьбі з діабетом, серцево-судинними хворобами і раком.

Помідори + оливкова олія

Помідори і оливкове масло

Лікопін, що міститься в томатах, покращує роботу серця і судин, перешкоджає виникненню атеросклерозу і злоякісних пухлин. А в оливковій олії багато мононенасичених жирних кислот, які допомагають лікопіну засвоюватися краще.

Розмарин + м’ясо

М'ясо і розмарин

Ця пряна зелень багата антиоксидантами, які нейтралізують шкідливі канцерогенні сполуки, які утворюються при смаженні і запіканні м’яса.

Поділись


Новини партнерів