![ac666924da7e34af4b2158eaccf8d39a](https://wworld.com.ua/wp-content/uploads/2017/07/ac666924da7e34af4b2158eaccf8d39a.jpg)
Дієтологи рекомендують не тільки вживати корисні для здоров’я продукти, а й правильно поєднувати їх один з одним, щоб подвоїти користь, пише Жіночий Світ.
Ми підібрали 10 пар продуктів, які допомагають нам засвоювати корисні речовини, що містяться в них, ще ефективніше. Їх можна змішувати між собою в різних пропорціях на свій розсуд.
Яблука + шоколад
![Яблука і шоколад](http://v.img.com.ua/b/600x500/1/8e/b629e5bdff4f1268a1a83b1eeb5b08e1.jpg)
Ця оригінальна комбінація подарує тобі подвійну дозу антиоксидантів, корисних для молодості шкіри, нормальної роботи мозку і зміцнення серцево-судинної системи.
Вівсяна каша + апельсиновий фреш
![Вівсянка і фреш](http://v.img.com.ua/b/1100x999999/3/89/e43358c5f1a1033e4d0952678d635893.jpg)
Каша з вівсяних пластівців і свіжовичавлений сік багаті фенолами, які покращують травлення і нормалізують роботу сальних залоз.
Свинина + брюссельська капуста
![Свинина і брюссельська капуста](http://v.img.com.ua/b/1100x999999/8/24/b458c6918c3a59467d27012e5e306248.jpg)
Свинина містить селен, що перешкоджає росту ракових клітин, а брюссельська капуста – сульфорафан, який підвищує ефективність селену в 13 разів. Крім цього, завдяки клітковині брюссельська капуста допомагає свинині швидше перетравлюватися.
Томати + печінка
![Помідори і печінку](http://v.img.com.ua/b/600x500/2/e1/3b22d459a751466f9bb874b66962fe12.jpg)
Печінка багата залізом, а ця речовина краще засвоюється в поєднанні з вітаміном С, який у великій кількості міститься в помідорах.
Петрушка + лимон
![Петрушка і цитрусові](http://v.img.com.ua/b/600x500/6/3f/dc08737c28dd523abb588cb5c6c7e3f6.jpg)
Як і у випадку з печінкою і помідорами, залізо, що міститься в зелені, допомагає вітаміну С ефективніше всмоктуватися в кров з лимонів.
Натуральний йогурт + овочі
![Грецький йогурт і свіжі овочі](http://v.img.com.ua/b/600x500/0/ec/c6db0adf8d59aa978776ade208a13ec0.jpg)
Завдяки кальцію йогурт покращує роботу шлунка і нормалізує мікрофлору кишечника. А клітковина, що міститься в овочах, допомагає кальцію краще засвоїтися.
Авокадо + шпинат
![Шпинат і авокадо](http://v.img.com.ua/b/600x500/c/71/cbefc6205f9b8705cb8a56332c36271c.jpg)
У шпинаті багато вітаміну А, але щоб активізувати його дію, потрібні корисні рослинні жири, які входять до складу в авокадо.
Зелений чай + лимон
![Зелений чай і лимон](http://v.img.com.ua/b/600x500/c/73/4f00797cf6b5f1b9f0df1125ba86273c.jpg)
Медики радять додавати в зелений чай скибочку лимона: саме така комбінація принесе організму максимальну користь. Аскорбінова кислота підвищує здатність організму до поглмнання катехінів – антиоксидантів, які містяться в зеленому чаї і допомагають в боротьбі з діабетом, серцево-судинними хворобами і раком.
Помідори + оливкова олія
![Помідори і оливкове масло](http://v.img.com.ua/b/600x500/d/b9/ea0a3c01d79d3e6e61b62593f0ed3b9d.jpg)
Лікопін, що міститься в томатах, покращує роботу серця і судин, перешкоджає виникненню атеросклерозу і злоякісних пухлин. А в оливковій олії багато мононенасичених жирних кислот, які допомагають лікопіну засвоюватися краще.
Розмарин + м’ясо
![М'ясо і розмарин](http://v.img.com.ua/b/600x500/c/37/8bdf2da21b57cf11b165ca6d8608537c.jpg)
Ця пряна зелень багата антиоксидантами, які нейтралізують шкідливі канцерогенні сполуки, які утворюються при смаженні і запіканні м’яса.