
Фахівці розповіли, які популярні ласощі можуть спровокувати розвиток раку. Вчені з США заявляють, що харчові барвники, зокрема червоного кольору, особливо небезпечні для здоров’я людини.
Дослідження, проведене в США, довело, що барвник “чарівний червоний” (Red 40) викликає алергічні реакції, гіперактивність і проблеми з поведінкою у дітей, що може стати причиною неврозів. Також цей барвник, відомий як добавка Е129, є потужним канцерогеном – тобто, викликає рак. Одна з причин цього – те, що зараз цей барвник добувають з продуктів нафтопереробки.
Фанта
Солодкий газований напій містить в собі барвник Red 40 та інші потенційно небезпечні речовини. Однак це не означає, що Кола або Лимонад в даному випадку більш безпечно вживати. Вони викликають проблеми з шлунково-кишковим трактом, містять занадто багато цукру, який негативно впливає на всі системи організму. Плюс барвники та консерванти, які є канцерогенними речовинами і підвищують ризики розвитку онкологічних захворювань.
Морозиво з ягідним сиропом червоного кольору
У червоному морозиві або в топінгах/сиропі червоного кольору (зазвичай має ягідний смак) також міститься небезпечний барвник. Краще вживати домашнє морозиво або просто біле без барвників. А добавки можна вибрати натуральні – свіжі фрукти або ягоди, варення або джем.
Червоні мармеладні ведмедики
Багато цього барвника (як і інших, не менш небезпечних для дитячого здоров’я) міститься в мармеладних ведмедиках. Тому варто утриматися від покупки цих солодощів.