
Міцна кава бадьорить і прискорює метаболізм, але вона негативно впливає на серцево-судинну систему, а також виводить з організму кальцій. Саме тому фахівці рекомендують обмежити споживання ароматного напою і дають кілька корисних порад, як насолоджуватися улюбленим тонізуючим напоєм і не нашкодити здоров’ю.
Багато хто починає свій ранок з чашки запашної кави, яка стала для більшості людей незамінним елементом життя. Для деяких вживання напою, що бадьорить є особливим ритуалом, що допомагає побороти сонливість і налаштуватися на продуктивний день.
Експерти розповіли про рекомендації, як правильно потрібно вживати каву, щоб вона не приносила шкоди для організму.
Каву слід пити без цукру. Всього одна чайна ложка солодкого продукту додає некалорійному напою близько 30 зайвих калорій. Вони негативно позначаються на фігурі, осідають у вигляді зайвих кілограмів. Цукор можна замінити корицею, медом або сиропом, що зробить смак кави вишуканішим.
Не слід додавати в ароматний напій вершки. Вони руйнують корисні властивості кави і досить погано перетравлюються. Їх слід замінити продуктами природного походження – соєвим, мигдальним, кокосовим або банановим молоком.
Дуже шкодить здоров’ю надмірне споживання кави, яке негативно відбивається на моральному стані і серцево-судинній системі. Фахівці вважають що не більше трьох чашок в день є нешкідливою дозою цього ароматного напою – і попереджають про можливість розвитку кавової залежності.
Чорна кава відноситься до легких наркотичних засобів, що впливає на нервову систему. У багатьох кавоманів, що зловживають цим напоєм, з часом спостерігається тривожність, дратівливість, нудота і розлад шлунка, а також прискорене серцебиття. Ці симптоми свідчать про надлишок в організмі кофеїну. Про залежність говорить і нездатність людини відчути себе “живим” без чашки кави.