Тахікардію можна зупинити за одну хвилину

Вчені розповіли, що зупинити тахікардію можна за одну хвилину. За словами дослідників, в цьому допоможуть два простих вправи.

Фахівці розповіли, що почуття, коли серце починає битися не так, як зазвичай, виникає у кожної людини. У ході свого дослідження вчені спробували з’єднання з’ясувати, що допоможе зупинити тахікардію. Як виявилося, два простих вправи здатні допомогти зупинити тахікардію.

Перша вправи — це занурення
При різкій зміні температури тіла, серцебиття людини сповільнюється. Саме тому при тахікардії фахівці рекомендують набрати в чашку холодну воду, затримати дихання і занурити обличчя в холодну воду на кілька секунд.

Маневр Вальсальві
За допомогою цієї процедури виявляється вплив на блукаючий нерв, який контролює частоту серцевих скорочень. Вчені рекомендують зробити глибокий вдих, напружити м м’язи живота, затиснути ніс великим і вказівним пальцем, закрити рот і очі. Потім варто спробувати з закритим носом і ротом зробити видих, продовжуючи при цьому напружувати прес.

Дослідники відзначають, що дані вправи можна використовувати тоді, коли тахікардія супроводжується сильним болем у грудях або гострим відчуттям нестачі повітря.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів