Медики: кофеїн безпосередньо впливає на переносимість болю

Больові відчуття, викликані різними причинами, – одна з найбільших проблем охорони здоров’я. Пацієнти витрачають мільйони на знеболюючі засоби, покликані впоратися як із хронічним, так і з гострим болем. Тим часом, співробітники Університету Алабами намагаються не просто усунути больовий синдром, а спробувати виявити фактори, що впливають на нього.

Як зазначає Mind Body Green, фахівці оцінили, як обсяг споживання кофеїну впливає на переносимість болю. Виявилося, кофеїн виробляє сильний ефект. Була зібрана група з 62 добровольців. Люди розповідали про те, які напої з кофеїном вони споживають день у день. Це могли бути кава, чай, газовані напої, енергетики.

Через тиждень фіксації споживання кофеїну були проведені тести, які показали ступінь переносимості болю. В рамках експерименту вчені використовували поступово посилюється больовий стимул і оцінювали реакцію добровольців. Чим більше людина споживала кофеїну, тим краще вона переносила больовий стимул. При цьому середній рівень споживання кофеїну був еквівалентний приблизно двом чашкам кави.

Джерело

Поділись


Новини партнерів