Як запобігти бурситу великого пальця стопи: 5 порад

Бурсит великого пальця стопи – це справжня проблема, яка може вплинути як на чоловіків, так і на жінок. Це виступ з боку стопи, що викликає багато болю. Це пов’язано з боковим зміщенням кістки великого пальця. Тож якщо ви хочете легко пересуватися, обов’язково дізнайтеся, як запобігти бурситу великого пальця стопи.

У цій статті ми дамо вам кілька порад, як запобігти бурситу великого пальця стопиВарто пам’ятати, що ваш спосіб життя впливає на цю проблему.

Поради, як запобігти бурситу великого пальця стопи

1. Не носіть занадто щільне взуття

Ви коли-небудь носили взуття, яке стискало ваші ноги або було занадто щільним на пальцях ніг? Будьте обережними з цим, оскільки ви створюєте ідеальний сценарій для формування бурситу великого пальця стопи.

Якщо ваші черевики занадто щільні, ноги повинні адаптуватися до форми взуття, яке вони носять. Пальці можуть опинитися в дуже незручному положенні; скрученому, що призводить до бурситу великого пальця стопи, коли ми найменше очікуємо цього. Крім того, біль і дискомфорт ніг можуть сказати нам, що щось не так.

Взуття має бути відповідного розміру. Воно не повинно бути занадто великим або занадто малим. Коли взуття маленьке, і наші ноги почуваються здавленими, проблема стає набагато гіршою.

2. Будьте обережні з високими підборами

Що відбувається, коли ми ходимо на високих підборах?

Уся вага ноги переноситься туди, де розташовані пальці, завдяки чому пальці натискають один на одного. Крім того, більшість високих підборів має дуже вузький кінець, навіть якщо взуття того розміру, який ми носимо. Це призведе до того, що наша стопа почне стискатися, принаймні, у цій ділянці.

високі підбори

Якщо ви часто носите високі підбори, то, швидше за все, у вас виникне бурсит великого пальця стопиОднак, якщо ви повинні носити їх, рекомендуємо спробувати вибрати такі туфлі, які не мають дуже високих підборів. Крім того, якщо вони трохи ширші, буде набагато краще.

3. Використовуйте устілки, якщо у вас плоскі ноги

Третя порада, щоб запобігти бурсит великого пальця стопи, для тих, хто має плоскі ноги. Якщо у вас такий тип стопи, і ви гуляєте, у тому місці, де є перевантаження, потім утворюється бурсит великого пальця стопиПроте, є устілки, що перешкоджають цьому.

Це правда, що устілки можуть бути дуже громіздкими і незручними. Але вони допоможуть вашим ногам, якщо ви страждаєте від цього стану, і вони допоможуть вам уникнути бурситу великого пальця стопи. Це завдає болю, тому краще такого уникати.

4. Ходіть босоніж

Щоб уникнути бурсит великого пальця стопи, гарною ідеєю є іноді знімати кросівки або туфлі на каблуках. Ногам потрібно відпочити і відчувати себе вільними від будь-якого тиску або дискомфорту, викликаного взуттям. Це також стосується шкарпеток, які натирають.

Через це дуже корисно ходити босоніж на пляжі. Ще важливішим є знімати своє вуличне взуття вдома. Ви можете ходити босоніж в шкарпетках або в зручних капцях.

5. Виберіть правильне взуття

Якщо ви хочете запобігти розвитку бурситу великого пальця стопи, важливо купити якісне взуття. Воно повинно бути гнучким, а не щільним та пропускати повітря. Натуральні матеріали також набагато кращі.

зручне взуття

Якщо взяти до уваги це, а також наведені вище поради, відсоток людей, які мають бурсит великого пальця стопи, стане дуже низьким. Або, звичайно, якщо у вас є хтось в сім’ї, хто страждає від цього, ваш рівень профілактики має бути вищим. У деяких випадках запобігання не є ефективним.

Усі ці поради, спрямовані на запобігання бурситу великого пальця стопи, також допомагають тим, хто його вже має. Усі повинні носити взуття. Тому найкраще вибирати те, яке нам не шкодить, яке не тисне і не завдає болю.

Чи є хтось у вашій родині, хто страждає від бурситу великого пальця стопи? Як щодо вас? Якщо це так, перевірте, чи робите ви щось неправильно, коли йдеться про взуття, щоб ви могли виправити це якнайшвидше. Здоров’я ваших ніг може бути під загрозою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів