Шкідлива звичка, яка погіршує зір

Найчастіше люди труть очі при відчутті свербіння і подразнення, а також в стресових ситуаціях. При цьому, потираючи очі занадто часто, ви підвищуєте ризик пошкодити їхню структуру, якщо на поверхні ока знаходиться вія або інша чужорідна частинка, то вона може призвести до подряпин на рогівці ока.

Біль при подряпинах на рогівці – це не найприємніше відчуття, при ньому постійно здається, що в оці є щось чужорідне, підвищується чутливість до світла.

Також потирання очей можуть нанести пошкодження судин, очі стануть червоними і роздратованими. Страждає і шкіра навколо очей, від механічного впливу вона стає темніше. Червоні очі в поєднанні з темною шкірою навколо них – це не найприємніше видовище, людина відразу починає виглядати змученим і старим.

При наявності генетичної схильності розтирання очей може призвести до витончення рогівки, а також до зміни її форми. Даний стан називають кератоконус, рогівка стає конусоподібною, зір сильно погіршується, для його відновлення необхідно провести операцію.

Це досить вагомі причини для того, щоб простежити за собою і зрозуміти, як часто ти треш очі. Особливо небезпечною звичка терти очі стане для власників контактних лінз, краї лінз можуть нанести серйозні пошкодження рогівки. Люди, які в минулому перенесли лазерні операції для корекції зору, схильні до ризику занести в очі інфекцію при потиранні.

Необхідно проаналізувати причини, через які ви потираєте очі і знайти безпечну дію для заміни. Якщо причиною бажання потерти очі є сухість і роздратування, то варто спробувати краплі-замінники сльози, вони роблять очі зволоженими. Якщо ж вам часто хочеться терти очі через стрес, то буде безпечніше замінити цю дію на дихальну гімнастику.

Джерело

Поділись


Новини партнерів