Одна з кращих дієтологів країни Оксана Скиталінська розповіла своїм передплатникам в Facebook, якими властивостями володіє гарбуз і як він впливає на здоров’я людини.
“І хоча ми живемо в XXI столітті – столітті високих технологій, їжа залишається одним з найсильніших чинників впливу на наше здоров’я, рівень енергії, інтелектуальний потенціал і довголіття”, – пише дієтолог.
Скиталінська стверджує, що, якщо вам у спадок дісталися не дуже хороші гени, які можуть при певних обставинах призвести до якоїсь хвороби, то вживання певних продуктів може “приспати” ці гени і зробити їх менш активними або неактивними зовсім.
Одним з таких “чарівних” продуктів є гарбуз. За словами дієтолога, цей продукт володіє протипухлинним ефектом, допомагає при гастриті, нормалізує обмін речовин, оздоровлює шлунок і жовчний міхур.
Окремо дієтолог наголосила на користі насіння гарбуза. Скиталінська стверджує, що воно багате на цинк, який необхідний кожному для здорового імунітету, зміцнення волосся, нігтів, поліпшення структури шкіри.