Твердження про те, що яйця можуть бути небезпечні для здоров’я людини через вміст холестерину, давно застаріло. Наука довела, що вміст холестерину в організмі людини не залежить безпосередньо від раціону. Курячі яйця, багаті на поживні елементи і вітаміни потрібно обов’язково їсти в міжсезоння – це зміцнює здоров’я.
У складі курячих яєць містяться найважливіші для здоров’я вітаміни: вітамін А, вітамін D, вітамін Е, вітаміни групи В. Яйця легко засвоюються і перетравлюються, містять мало калорій. Останні дослідження показують, що вживання курячих яєць допомагає скинути вагу, не шкодячи при цьому організму.
Поєднання лецитину і заліза в яйцях покращує процеси кровотворення. Науково доведено, що присутність яєць в раціоні харчування сприяє підтриманню в нормі артеріального тиску. Також експерти в області харчування стверджують, що курячі яйця покращують роботу легенів, допомагають імунітету боротися з бактеріями, сприяють зменшенню ризику розвитку онкологічних захворювань.
Сирі курячі яйця рекомендуються людям, що страждають від хвороб нервової системи. Також сирі яйця показані працівникам шкідливих виробництв із застосуванням нейрогенних промислових хімікатів, таких як ртуть і миш’як. Крім цього, білок сирих яєць задіюється для боротьби з запальними захворюваннями (наприклад, до нього вдаються при гострому ацидозі).
Немає точної відповіді на питання, скільки яєць можна з’їдати без шкоди для організму. Дієтологи радять з’їдати близько 4-7 яєць на тиждень.