Лікар пояснила, чому потрібно їсти сливи.
За словами експерта, «до складу слив входять вітамін C, вітаміни групи В, провітамін А, цукор, харчові волокна, органічні кислоти, азотисті, дубильні, пектинові речовини, макро- і мікроелементи. Вони містять активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають їм фіолетового відтінку».
Світлана Фус стверджує, що люди, які їдять багато овочів і фруктів з антоціанами, мають краще здоров’я, менше страждають хворобами серцево-судинної системи. До того ж, у них набагато рідше з’являються злоякісні новоутворення.
«Цікаво, що за вмістом вітаміну Е сливи є одним з лідерів серед фруктів. Ці плоди зберігають свої корисні властивості навіть після переробки. Зараз вони смачні, корисні і свіжі. Скористайтеся цим», – радить лікар.