Чотири звички для зміцнення імунітету

Чи потрібне зміцнення імунітету? Коли змінюються пори року або вирує грип, важливо виробити хороші звички, які допоможуть підвищити ваш захист. Проте ми рекомендуємо протягом року практикувати ці звички, щоб допомогти вам запобігти захворюванням.

Якщо ми виробимо хоча б одну звичку, нам буде набагато легше покращити імунітет. Однак, якщо ми будемо дотримуватися цієї звички лише взимку, наприклад, що відбуватиметься в усі інші пори року? Ми будемо більш схильні до ​​хвороб.

Дізнайтеся більше в цій статті!

Корисні звички для зміцнення імунітету

Сьогодні ми поговоримо про чотири чудові звички, які допоможуть вам підвищити імунну відповідь. Хоча їх багато, ми вважаємо, якщо ви ніколи раніше не робили жодної з них, то, почати з цих чотирьох – це найкращий перший крок.

1. Здорова і різноманітна дієта

Одна з перших хороших звичок, які допоможуть вам підвищити захист, – це, без сумніву, правильне харчування. Створіть план, який задовольняє всім вашим потребам, їжте багато фруктів та овочів, максимально обмежте оброблені харчові продукти, пийте достатню кількість води… Усе це дуже корисно.

Іноді ми можемо не звертати уваги на те, що ми їмо, і не помічати, що це має величезне значення. Те, що ми їмо, робить наш захист слабкішим або сильнішим.

Наприклад, якщо ви не будете їсти фрукти або овочі, вам не вистачатиме необхідних вітамінів, які використовує імунна система для боротьби з хворобами.

2. Тренуйтеся щодня

Не лякайтеся: є безліч різних способів фізичного навантаження! Завдяки цьому ви можете практикувати спорт щодня, щоб запобігти малорухливому способу життя.
Якщо ви ходите в тренажерний зал тричі на тиждень, ви можете ходити в походи або кататися на ковзанах в інші дні. Йдеться про те, щоб встати, рухатися і зберігати активність.

30-хвилинна прогулянка вже робить величезну різницю. Це призведе до помітного зміцнення імунітету.

Через пасивний спосіб життя ви будете частіше хворіти на грип та інші хвороби. Спорт не тільки зміцнює ваше тіло і тонізує м’язи, але й ваша імунна система також отримає користь від цього. Спробуйте!

3. Подбайте про свій розум

Хоча ви можете не повірити в це, ваш розум дуже важливий для посилення або послаблення імунітету.

Тому однією з найкращих звичок, які допоможуть збільшити вашу імунну відповідь, може бути практика йоги, відвідування спа-салону або заняття улюбленою справою просто тому, що ви хочете.

Іноді, коли ми витрачаємо стільки часу на догляд за тілом, ми забуваємо також дбати про наш розум.

Якщо ми подивимося на деяких людей навколо (особливо тих, хто більше піддається стресу чи негативу), вони завжди частіше хворіють. Якщо ви хочете зміцнити імунітет, виробляйте позитивне і здорове ставлення без турбот.

4. Залиште токсичні звички в минулому

Цілком природно, що якщо ми говоримо про хороші звички, які роблять нас здоровішими, ми обов’язково повинні також згадати про токсичні звички, які треба кинути негайно.

Про що йдеться?

Деякі люди курять, зловживають алкоголем, їдять забагато цукерок і не сплять належним чином. Вірте це чи ні, правильний сон вкрай важливий для вашої системи захисту.

Тому рекомендуємо добре спати.

Як?

Завжди лягайте спати в один час, спіть стільки годин, скільки потребує ваше тіло, регулюйте цикли сну.

Так ви почуватиметеся набагато краще, і ваш імунітет буде набагато більш підготовлений ​​для запобігання захворюванням.

Джерело

Поділись


Новини партнерів