Дієтологи розповіли про те, як не зірватися з дієти

Ви не знаєте, як не зірватися з дієти? Чи хотіли б ви мати здоровий спосіб життя, не стикаючись з багатьма збоями? Перш за все, важливо не втрачати надію.

У цій статті ми наведемо деякі принципи, щоб допомогти процесу. Найважливіше те, що вони допоможуть вам у довгостроковій перспективі.

Готові? Зверніть увагу і, що більш важливо, почніть діяти.

1. Припиніть вважати дієту покаранням і сприймайте її як довгострокову зміну

Однією з головних причин того, що люди страждають від дієти, є те, що вони сприймають їх як негативні наслідки свого способу життя. Якщо ви так думатимете, ви будете постійно мріяти про те, коли зможете з цим покінчити.

Проблема полягає в тому, що, навіть якщо вам вдасться скинути кілька кілограмів, то, можливо, вони знову повернуться, щойно ви закінчите дієту. Важливо підготувати себе до думки, що дієта – це зміна для покращення вашого життя, а не лише спосіб втратити “Х” кілограмів.

Таким чином, ви більше не сприйматимете дієту як щось негативне. Пам’ятайте:

  • Не встановлюйте дату завершення дієти.
  • Нагороджуйте себе щоразу, коли досягаєте мети. Створюйте нові цілі на шляху.

2. Уникайте обмежувальних дієт

Хоча обмежувальні дієти часто дуже популярні, вони не завжди є хорошою ідеєю. Якщо ваш лікар не рекомендував її вам, і якщо немає реальних причин дотримуватися її, не робіть цього.

Є дві проблеми з цими дієтами:

  • По-перше, вони не навчать вас добре харчуватися. Через дефіцит поживних речовин ці дієти не виробляють хороші дієтичні звички. У деяких випадках вони навіть можуть призвести до протилежного ефекту. Тобто ви можете втратити кілограми м’язів та поживних речовин замість кілограмів жиру.
    Найкращий спосіб не зірватися з дієти – це дієта, розроблена спеціально для вас. Зверніться до дієтолога, який навчить вас створювати збалансовані страви відповідно до ваших смаків. Інший варіант – щоб дієтолог спланував ваше меню, так щоб вам просто потрібно готувати страви.
  • По-друге, обмежувальні дієти тривають лише обмежений час. Оскільки вони усувають поживні речовини, їх ніколи не рекомендують протягом тривалого періоду часу. Більшість рекомендують від 3 до 7 днів. Це означає, що ви не побачите довгострокових результатів. Тільки регулярне використання регулярно призведе до появи відчуття втоми та поганого настрою.

3. Дізнайтеся більше про здоровий спосіб життя, щоб не зірватися з дієти

Замість того, щоб дотримуватися дієт, які обіцяють дивовижну втрату ваги, краще зрозуміти, як працює ваше тіло і чому воно вимагає певних поживних речовин. Найголовніше – дізнатися про ці поживні речовини, звідки вони надходять, і які найкращі способи додати їх до свого раціону.

Так ви не будете сприймати свою здорову дієту як покарання. Завдяки свідомому ставленню ви будете менше піддаватися ризику впасти у спокусу завжди їсти те, що вам не можна. Звісно, іноді ви можете дозволити собі щось заборонене, але ви будете більше усвідомлювати, як це впливає на ваше тіло, щоб запобігти довгостроковій шкоді.

Якщо у вас виникають сумніви, і ви не бажаєте втручатися у свій раціон, зверніться за порадою до дієтолога. Більшість дієтологів пояснять вам, як їжа діє в організмі та навчать вас приймати правильні рішення. Якщо ваш дієтолог цього не зробив, попросіть його пояснити це вам і допомогти вам зрозуміти, як діють рекомендовані продукти.

4. Залиште місце у раціоні для продуктів, які вам подобаються, але не дуже корисні

Не зірватися з дієти легше, якщо ви час від часу їстимете менш здорову їжу. Деякі дієтологи залишають один день або один прийом їжі на ваш розсуд.

Навіть якщо ви не бажаєте або не можете заплатити фахівцю, спробуйте переконатися, що щонайменше 80% вашого раціону складається зі свіжих овочів, фруктів, м’яса, молочних продуктів та бобових. Ви можете залишити решту на менш здорову їжу.

Ідеальний варіант – готувати страви вдома. Наприклад, замість того, щоб замовляти піцу, як звичайно, навчіться робити тісто для піци й додайте овочі та інші інгредієнти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів