Їжа проти раку: продукти, які руйнують ракові клітини

Всі чули про користь рослинної їжі і шкоду фаст-фудів. Але мало хто знає, як саме та чи інша їжа діє на наш організм. Виявляється, вся справа в кислотно-лужнному балансі, так званому pH, який створюють продукти, потрапляючи в наш шлунково-кишковий тракт.

Людина за своєю природою є слаболужною. Водневий показник крові здорової людини знаходиться в межах 7 – 7,5 одиниць. Якщо pH опускається нижче цього рівня, значить є проблеми зі здоров’ям. Справа в тому, що кисле середовище просто обожнюють різноманітні паразити, віруси, хвороботворні бактерії і ракові клітини.

Ще на початку 20 століття німецький лікар Отто Варбург провів експеримент, в якому вивчав поведінку злоякісної пухлини в різних середовищах. З’ясувалося, що в лужному середовищі ракові клітини втрачали здатність, рости і розмножуватися. За це відкриття вчений був удостоєний Нобелівської премії.

Від чого ж залежить водневий показник організму? Факторів багато: екологія, стреси, шкідливі звички. Але перш за все їжа. Всі продукти, які вживаються людиною, діляться на кислотні та лужні.

До найсильніших окислювачів можна віднести алкоголь, газовані напої, енергетики і всі продукти тваринного походження. М’ясо, сосиски, сардельки, пакетоване молоко, вершкове масло, сметана і сир, яйця, морепродукти.

Окислюючу дію на організм мають і вуглеводи. Це все борошняне, солодке і крохмалисте. Хліб, випічка, картопля та крупи, а також чорний чай і кава, консерви і все, де є підсилювачі запаху і смаку, фарбники, різні добавки.

До корисних лужних продуктів належить практично вся рослинна їжа. Крім цього лужну реакцію викликають свіжий сир, мед, трав’яні настої і зелений чай.

Деякі овочі та фрукти здатні не тільки підтримувати нормальний лужний баланс, а й нейтралізувати зайву кислоту в організмі. Це стиглі банани, фініки, авокадо, селера і морква, смородина, а також часник. Найбільш лужними з усіх продуктів вважаються кавун і лимон. Їх водневий показник дорівнює 9 одиницям. Не дарма кавуну приписують властивості очищувача нирок і кишечника, а лимон називають найкращим народним засобом від застуди, кашлю, грипу та інших вірусних захворювань. Якщо в раціоні людини буде більше лужних продуктів – ніякі віруси йому не страшні.

Джерело

Поділись


Новини партнерів