Медики розповіли, чим небезпечні кісточки яблук

Медики розповіли, чим небезпечні кісточки яблук. Виявляється, насіння може при певних умов завдати шкоди здоров’ю людини.

З дитинства багатьох лякають тим, що їсти кісточки з яблук не можна, так як можна отруїтися. Але більшість напевно могли проковтнути пару штук і нічого поганого не сталося.
В кісточках цього фрукта є глікозид амигдаліну – речовина, яка перетворюється в синильну кислоту (ціанід) при попаданні в шлунок. У невеликих кількостях це не небезпечно, але якщо зовсім не діставати насіння з яблук, то це може привести до отруєння. Якщо після вживання яблук людина відчує перепади тиску, нудоту, блювоту, задуху, втрату свідомості і підвищене слиновиділення, то варто негайно звернутися до лікаря, оскільки це може бути отруєння.
А ось самі яблука дуже корисні. У них багато вітамінів C, B1, B2, E і PP, а головне – багато заліза, яке швидко засвоюється організмом. Продукт допомагає в профілактиці застуди, лікуванні утворень різної природи, стабілізує тиск, зміцнює кістки і дозволяє надовго позбутися почуття голоду.

 

Джерело

Поділись


Новини партнерів