
Карін Міхелс, директор Інституту профілактики та епідеміології онкологічних захворювань Фрайбурзького університету і професор Гарварду, заявила, що кокосова олія є «чистою отрутою».
Під час лекції у Фрайбурзі професор розповіла про шкоду, що може завдати кокосова олія, якщо її вживати в їжу. Вона заявила, що вона є «одним з найгірших продуктів, які тільки можна з’їсти».
Міхелс підкреслила, що кокосова олія більш ніж на 80% складається з насичених жирів – це вдвічі більше, ніж свиняче сало і на 60% більше, ніж яловичий жир. Вона зазначила, що олія кокоса підвищує вміст «поганого холестерину» (ЛПНЩ – Ліпопротеїни низької щільності). Його надлишок збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.