7 продуктів, які допоможуть підвищити гемоглобін

Майже всі представниці прекрасної статі стикаються з низьким рівнем гемоглобіну. Однак проблему можна виправити самостійно. Головним фактором, який допоможе це зробити, є правильне харчування. Включіть ці сім продуктів в ваш раціон і ви помітите позитивний результат.

По-перше, їжте більше ягід. Користь несуть малина, суниця, журавлина, горобина і чорна смородина. Вони можуть не тільки збільшити рівень гемоглобіну, а й зміцнити весь імунітет.

По-друге, включіть в раціон фрукти. Особливо ефективні айва, груша, хурма, виноград, авокадо, ківі, персики і сливи. Також позитивно позначиться на вашому рівні гемоглобіну яблука. Правда, медики попереджають, якщо у вас проблеми шлунково-кишкового тракту не варто ними зловживати.

По-третє, овочі також допоможуть в збільшенні гемоглобіну в крові. Беріть будь-який продукт і сміливо їжте його.

М’ясо і риба стануть відмінним доповненням до овочів. Особливо радять їсти червоне м’ясо, печінку, інші субпродукти, жирну морську рибу, ікру.

П’ятим відмінним продуктом для підвищення рівня гемоглобіну є горіхи. Вони – джерело різних корисних мікроелементів. Вам допоможуть волоські і кедрові горіхи, фісташки, арахіс і кешью.

По-шосте, їжте більше круп. Дуже добре справляються з цим завданням ячмінна крупа, пшеничні висівки, геркулес і гречка.

І останнє, де міститься величезна кількість елементів, які допомагають відновити рівень гемоглобіну, це зелень. Особливо експерти виділяють шпинат. У ньому багато заліза і щавлевої кислоти.

Поділись


Новини партнерів