7 продуктів, яких слід уникати перед сном

Після напруженого дня організму потрібно повноцінна вечеря, але більшість з нас вживають продукти, які не лише надмірно калорійні, але і блокують метаболізм майже на 70%.

Травна система з ними справляється важко – звідси і дискомфорт, і тяжкість в шлунку, і зайві кілограми.

Отже, чого слід уникати перед сном?

Плавлений сир

Плавлений сир погіршує травлення

В таких виробах завжди є присутніми один з найскладніших загусників, внаслідок чого плавлені сири утрудняють переварювання інших продуктів, що поступили в травний тракт одночасно з ними. Дієтологи рекомендують вживати за вечерею тільки тверді сири з жирністю не більше 40%.

Шоколад

Гіркий шоколад може привести до безсоння

Темний шоколад хороший впродовж дня, стимулюючи роботу головного мозку і допомагаючи обробляти велику кількість інформації. Але якщо їсти його на ніч, безсоння забезпечене. Шоколад, особливо чорний, містить кофеїн, який чинить збудливу дію на кору головного мозку.

Капуста

Білокочанна капуста провокує гази

Без сумніву, капуста корисна для травлення, оскільки містить багато волокон, що очищають кишківник, і в ній дуже мало калорій. Але з’їдена за годину-півтори до сну, вона викликає здуття живота і гази незалежно від способу її приготування. Як ви самі розумієте, ця особливість капусти не сприяє міцному здоровому сну.

Підсолоджені вершки або солодкий сир

Солодка сирна маса сприяє набору зайвої ваги

Окрім божевільних калорій, такі продукти дають жовчному міхуру і шлунку додаткове навантаження, оскільки для розщеплювання лактози потрібна підвищена кількість жовчі.

Якщо ви дотримуєтеся певної дієти, за правилами якої вечірня їжа повинна обов’язково включати молочні продукти, то це має бути знежирений йогурт або кефір.

Лікери

Солодкі лікери призводять до набору зайвих кілограм

Хоч думка про те, що алкоголь сприяє кращому засипанню, заспокійливо діючи на нервову систему. Проте це не стосується лікерів, оскільки технологія їх приготування не обходиться без цукру.

Алкоголь в поєднанні цукром дає додаткові калорії, до того ж дратуючи слизову оболонку шлунку.

Гострий перець (паприка, чилі, кайєнський та ін.)

Гострий перець чилі може привести до спраги і викликати печію

Хоч паприка і чили нормалізують роботу серця, але в якості вечірньої їжі вони протипоказані, оскільки можуть викликати печію, а також спровокувати сильну спрагу, бажання попити, що приведе уранці до появи набряклості.

Ревінь

Ревінь не рекомендується їсти на ніч

Хоча ця рослина є афродизіаком для обох статей і тому дуже часто є присутньою у стравах для романтичної вечері, фахівці дотримуються думки, що ревінь – найпоширеніша причина шлункових кольок внаслідок високого вмісту в нім оксаловой кислоти, яка накопичується в організмі через те, що в нічний час сповільнюються робота надниркових залоз.

Тому ревінь не рекомендується споживати незадовго до сну.

Джерело

Поділись


Новини партнерів