
Кукурудза зміцнює стінки нервових клітин, покращує метаболізм та нормалізує рівень холестерину. І це ще не всі корисні властивості цієї рослини.
“Злак має жовчогінну дію, — розповідає Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України. — Крім того, кукурудзі приписують здатність розчиняти камені в нирках, запобігати утворенню пухлин. Також на кукурудзу варто звернути увагу вегетаріанцям. Вона містить велику кількість білка й стане гарним замінником м’яса.
Але вона корисна не для всіх. Кукурудза протипоказана людям, у яких організм схильний до утворення тромбів. Бо ж злак сприяє згортанню крові. Також не варто споживати кукурудзу жінкам, які вигодовують дітей грудьми. Більше ніж 200 — 300 грамів зерен на тиждень можуть викликати у дитини метеоризм. Також зверніть увагу, що кукурудза досить калорійна. На 100 грамів зерен припадає приблизно 120 ккал, тобто на качан — десь 240 ккал. Будьте обачні з її вживанням, якщо маєте надмірну вагу. Зрозуміло, якщо є алергія на цей злак, то не варто її вживати”.