Ця спеція допоможе позбутися від здуття живота

В Індії з давніх часів кардамон додають в різні страви: супи, салати, плов, десерти. Особливою популярністю користуються також кава і чай з додаванням цієї ароматної спеції. Якими корисними властивостями володіє кардамон?

Ця спеція покращує роботу всього шлунково-кишкового тракту: прискорює обмін речовин, виводить з організму токсини і шлаки, допомагає позбутися від здуття живота, спазмів, нудоти, приводить в норму роботу шлунка. Кардамон можна заварювати разом з імбиром, фенхелем, м’ятою і кмином. Цей настій допомагає при метеоризмі та інших проблемах з кишечником.

Ця ароматна спеція містить вітаміни групи В, а також кальцій, магній, калій, фосфор, цинк, що робить її особливо корисною при лікуванні безсоння, депресії, хронічної втоми, головного болю, при проблемах з пам’яттю. Додаючи кардамон в каву, ви посилюєте її підбадьорливий ефект і зменшуєте шкідливий вплив кофеїну на ваш організм.

Кардамон має протизапальні та антисептичні властивості, тому вживання цієї спеції освіжає подих, позбавляє від пародонтозу та інших захворювань ясен, лікує виразки в роті, допомагає при зубному болю.

Спецію широко використовують для лікування різних застудних захворювань, бронхітів, при інфекціях нирок і сечовивідних шляхів.

Кардамон допоможе впоратися з анемією, низьким артеріальним тиском завдяки наявності в своєму складі вітамінів С, В2, В3, а також міді і заліза. Ця спеція покращує кровообіг і позбавляє від слабкості, сонливості і запаморочення, які є частими супутниками даних патологій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів