Чому не слід мити сиру курку перед приготуванням

Вчені з Університету Дрексела розповіли, чому не слід мити сиру курку перед приготуванням. За словами дослідників, миття сирої курки перед приготуванням може загрожувати харчовим отруєнням.

Фахівці відзначають, що більше 90% людей перед приготуванням сирої курки спочатку обмивають її під водою, щоб позбутися від шкідливих бактерій, які містяться в сирому м’ясі. Однак такі шкідливі бактерії, як кампилобактер і сальмонела, після миття м’яса нікуди не зникають, а навпаки, поширюються по всій поверхні курячої тушки, раковини і столу.

«Одні люди думають, що змивають мікроби. Інші просто хочуть змити слиз, або їм здається, що курка брудна. Причин існує безліч, аж до машинального рефлексу: “Сире треба мити” », повідомляють вчені.
Джерело

Поділись


Новини партнерів