Сосиски можуть бути корисними для здоров’я тільки в цьому випадку

Сосиски знову входять в моду і все частіше зустрічаються в меню різних ресторанів. Але наскільки їх вживання може бути частиною здорової дієти?

Десятиліттями сосиски і сардельки були неодмінною частиною нашого раціону, поки дієтологи не переконали нас в тому, що це шкідлива їжа. І ось сьогодні в меню все більшої кількості кафе і ресторанів знову з’являються ці продукти. Крім того, сотні тисяч людей смажать сосиски з допомогою барбекю. Наскільки вони дійсно шкідливі для здоров’я, і чи можна сосиски віднести до здорової дієти? Перед нами класичний тип переробленого червоного м’яса, тобто м’ясний продукт, який піддавався засоленню, копченню, консервації, а також іншим видам переробки.

Згідно Всесвітньої організації охорони здоров’я, високе споживання переробленого м’яса призводить до підвищеного ризику раку шлунка. Є думка про те, що нітрати, які містяться в більшості сосисок, конвертуються в компоненти, що викликають рак. Втім, дослідження в цьому напрямку все ще ведуться. Сосиски зі свинини також містять підвищений рівень насичених жирів і солі, вони є факторами розвитку хвороб серця. Але не все так погано, адже сосиски і м’ясо саме по собі є хорошими джерелами білків, вітамінів і мінералів на кшталт цинку і заліза.

Для того щоб не стикатися з підвищеним ризиком для здоров’я, необхідно знизити вживання переробленого червоного м’яса до рівня не більше 70 г в день або 500 г в тиждень. Тим самим ми зможемо повністю не відмовлятися від улюблених сосисок, але і не вживати по три штуки щодня. Крім того, треба звернути пильну увагу на спосіб приготування сосисок. Наприклад, улюблені барбекю – це найбільш шкідливий різновид готування червоного м’яса. Краще не піддавати їх впливу відкритого полум’я. Якщо ви любите свинячі сосиски, то спробуйте знайти магазинчик, де продається максимально натуральний продукт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів