Названо фрукти, що “вбивають” ракові клітини

Американські вчені довели, що вітамін B17, званий також лаетрілом, сприяє знищенню ракових клітин. Він міститься в абрикосах, персиках, мигдалі, а також яблуках.

Результати дослідження вчені опублікували в журналі Health.

Вітамін B17 був виявлений ще 40 років тому. Багато вчених знали вже про його цілющі властивості, але не підозрювали, що він може перемагати рак. Амігдалин, який присутній в кісточках безлічі рослин, здатний знищувати пухлину і вражати ракові клітини. У деяких країнах дана речовина була заборонена, поки американські вчені не вирішили дізнатися правду про вітамін B17. 

Для цього вони провели ряд досліджень на лабораторних мишах, заражених раком. У раціон кожного гризуна були включені абрикоси і яблука. Через 2 місяці вчені зняли показання і діагностували зменшення області ураження головного мозку. Тепер ученим належить з’ясувати, яка концентрація речовини не зашкодить людині.

Джерело

Поділись


Новини партнерів