
Будь-яке лікування буде безрезультатним, якщо ви вживаєте ці продукти!
Болі в суглобах можуть викликати багато захворювань, такі як остеоартрит, ревматоїдний артрит, бурсит, подагра, розтягування м’язів, вивихи або інші травми.
Найчастіше надходять скарги на біль в колінах, плечах і стегнах. Проте біль в суглобах може торкнутися будь-якої частини тіла, від кісточок до плечей і рук.
З віком, як правило, стан суглобів і болі значно погіршуються. Біль може бути легким і інтенсивним. Він може тривати декілька тижнів (гострий біль) або до декількох місяців (хронічний біль).
Навіть короткочасні болі і набряк суглобів можуть несприятливо впливати на якість життя.
Численні дослідження підтверджують, що ці 8 продуктів сприяють розвитку хвороб в організмі, особливо сильний негативний вплив вони роблять на стан суглобів, кісток і зубів:
1. Цукор
Якщо ви страждаєте від болю в суглобах, вам обов’язково слід уникати вживання цукру, цукерок і інших солодких десертів.
Оброблені цукри ініціюють запальні процеси у формі виділення цитокінів. Їх можна знайти в цукерках, лимонаді, печиві і інших закусках.
2. Глутамат натрію
Глутамат натрію або MSG є інгредієнтом, який покращує смак їжі і сприяє збільшенню апетиту. Його додають в практично усі промислово перероблені продукти.
Він також зустрічається у стравах швидкого харчування, супах швидкого приготування, салатних соусах і делікатесах.
Глутамат натрію викликає запалення в організмі і посилює біль в суглобах.
3. Алкоголь
Його надмірне вживання чинить негативний вплив на наші суглоби.
Наприклад, пиво містить багато пуринів, які викликають накопичення сечової кислоти в організмі, що дуже шкідливо для наших суглобів.
Пиво також містить клейковину, яка може пошкодити крихкі суглоби.
Проте, уникати також необхідно і інших видів алкоголю, оскільки алкоголь викликає затримку рідини і сприяє розвитку запалення.
4. Рафіновані вуглеводи
Вироби з білого борошна, такі як хліб і печиво, а також білий рис, картопля і багато злаків містять рафіновані вуглеводи.
Ці продукти мають високий глікемічний індекс, який стимулює запалення в організмі, особливо в суглобах.
5. Червоне м’ясо і перероблені м’ясні продукти
Вони мають у своєму складі велику кількість пуринів і нітратів. Ці хімічні сполуки посилюють біль і запалення в організмі.
Дослідження показали, що червоне і оброблене м’ясо не лише породжує запалення, але також сприяє зростанню ракових клітин.
6. Молочні продукти
Для більшості людей вживання молочних продуктів і молока викликає запалення і підвищене утворення слизу.
Багато досліджень показали, що у більшості дорослих проблеми з переварюванням молока. Деякі знають про це, але багато – ні.
Вживання молока і молочних продуктів часто викликає запальну реакцію в організмі. Якщо ви страждаєте від болю в суглобах, то виключивши ці продукти зі свого харчування, ви доб’єтеся значного поліпшення стану всього за пару місяців.
7. Сіль
Більшість перероблених харчових продуктів містять надмірну кількість солі і інших консервантів, які допомагають продовжити термін зберігання їжі.
Столова кухарська сіль має високий вміст добавок і хімічних речовин, які порушують баланс рідини в організмі. Тому будьте обережні!
Рекомендується замінити кухарську сіль рожевою гімалайською сіллю, яку варто додавати у вже готові страви
8. Кукурудзяна, соняшникова і пальмова олії
Багато закусок і випічка містять кукурудзяну олію або інші олії з високим вмістом омега-6 жирних кислот.
Дослідження показали, що ці олії можуть привести до запалення. Уникайте вживання сої, арахісу, салатних заправок і готових соусів.
Корисними для організму вважаються: оливкова олія, кокосова олія, конопляна олія, горіхи, насіння чіа, конопель, гарбуза, льону.