Вчені назвали алкоголь, який рятує від раку

Речовина ресвератрол, що міститься в шкірці винограду і червоному вині, може запобігти розвитку раку.

До такого висновку прийшли дослідники Ракового центру Університету Колорадо, передає УНН. На думку одного з авторів Роберта Склафані, алкоголь пошкоджує ракові клітини, а ресвератрол їх вбиває.

“Ресвератрол вибирає найбільш пошкоджені клітини – ті, що з найбільшим ступенем ймовірності викличуть рак, – а потім вбиває їх. Таким чином, він зменшує ступінь можливості захворіти на рак”, – зазначив учений.

Крім червоного вина і шкірки винограду, речовина також міститься в журавлині, малині і арахісі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів