
Після 40 слід ретельніше стежити за своїм раціоном і виключати продукти, які погано засвоюються. Представники всесвітньої організації охорони здоров’я застерігають людей, яким виповнилося 40 років, від необдуманого вживання деяких продуктів, які можуть негативно позначитися на їх здоров’ї. Після перетину вказаного кордону організм починає погано перетравлювати ряд речовин, від яких слід відмовитися. Вчені провели ряд досліджень, на підставі яких склали список ТОП-5 заборонених після 40 років продуктів.
На першому місці виявився цукор, про шкоду якого медики говорять уже досить довгий час, оскільки щоденне вживання солодких напоїв провокує розвиток серцево-судинних захворювань і як наслідок передчасну смерть.
На другому місці розмістилися вироби з білого борошна, яке фахівці радять замінити перемеленою вівсянкою з невеликим додаванням мигдалю. Шкода білого борошна полягає у високому вмісті крохмалю, який розщеплюється до стану глюкози, що збільшує рівень цукру в крові.
За цими продуктами слідує сіль, яку недарма називають «білою смертю», оскільки вона призводить до гіпертонії та інсульту.
Четверту позицію займають продукти з трансжирами, якими особливо багатий маргарин, який використовується практично у всіх кондитерських виробах
Замикає небезпечну п’ятірку червоне м’ясо, так як тваринні білки погано засвоюється після 40. Особливу небезпеку становить червоне м’ясо в переробленому вигляді, тому необхідно прибрати з раціону всі ковбасні вироби.