
У плодах сливи присутні компоненти, які можуть боротися з раком, – про це повідомили вчені з США. Їхні аргументи опубліковані в The Health Site.
Автор дослідження Кетрін Коллінз заявила: щодня слід з’їдати по 2-3 сливи. Вона стверджує, що завдяки такій звичці організм насититься необхідною для його захисту від різних захворювань кількістю антиоксидантів.
Антиоксиданти захищають клітини від активного руйнівного для них окислення, не дозволяючи агресивним речовинам ламати їх структуру.
У сливі, за словами вчених, міститься велика кількість антиоксидантів, здатних забезпечити людині захист від шкідливого впливу середовища.
«Поліфенольні з’єднання сливи можуть бути ефективними проти діабету, хвороб серця і раку. Все тому, що вони здатні перетворювати крохмаль в енергію, підтримуючи рівень цукру в крові », – зазначила в зв’язку з цим Кетрін Коллінз.
Також сливи ефективні проти ожиріння, а сливовий сік має здатність покращувати здоров’я ротової порожнини.