
У них містяться речовини, які мають сильний вплив щодо білих кров’яних клітин, через що людина рідше хворіє.
За словами науковців експертів, груші сприяють схудненню: в них міститься безліч волокон, перетравлювання яких вимушено продовжується, зберігаючи тим самим почуття ситості протягом тривалого часу. Саме за рахунок високого рівня волокон ці фрукти покращують стан крові і зміцнюють серцевий м’яз – завдяки їх дії зменшується концентрація холестерину в крові, організм активніше звільняється від жовчних кислот.
«Груші через високий вміст в них пектину, позитивно впливають на виведення з організму продуктів відходів, допомагаючи тим самим ниркам і печінці. А ще ці фрукти багаті міддю – мінералом, який покращує прийом інших нутрієнтів і їх засвоєння кров’ю, включаючи залізо», – пояснили фахівці.
Крім цього груші містять велику кількість вітаміну C, що є потужним антиоксидантом, який підсилює дію білих кров’яних клітин. Любителів груш відрізняє міцний імунітет. Також, завдяки великій кількості вітаміну С в грушах, їх вживання активує вироблення колагену – структурного білка, важливого для здоров’я суглобів і молодості шкіри. За словами медиків, груші ефективні при боротьбі з болем від артриту.