Катерина Александрова, кандидат медичних наук, пояснює , що не всі солодощі відносяться до категорії шкідливих. Найбільша кількість шкідливих речовин міститься в солодощах для дітей, так як виробники намагаються заманити юних споживачів за допомогою яскравих барвників.
– В першу чергу, це різні драже, карамель райдужних кольорів. У них містяться ненатуральні хімічні інгредієнти, – говорить експерт.
Печиво і вафлі теж не дуже корисні солодощі, як ми звикли вважати. Як правило, вони зроблені на основі маргарину і містять шкідливі транс-жири (різновид ненасичених жирів, які знаходяться в транс-конфігурації і викликають ряд захворювань, в тому числі й онкологічні).
Дієтолог каже, що людям похилого віку потрібно обмежити споживання кількості солодкого. Але повністю відмовлятися від смачненького теж не варто, адже воно володіє властивістю антидепресанту, але ж з віком люди стають більш схильними до смутку. Невелика кількість солодкого здатна підтримувати у людини гарний настрій.