Вчені повідомили, що найкориснішою частиною при переробці зерна є висівки. Але, на жаль, вони не входять до складу хліба, в той час як цукор, сіль, дріжджі, сода та інші добавки входять.
В основному хліб робиться з пшеничного борошна, неважливо звичайний він або цільнозерновий. Дослідження підтвердили, що особливої різниці між ними немає і всі вони однаково впливають на організм.
Також дослідники розповіли, що вважають хліб потенційно небезпечним для здоров’я людини тому, що він занадто важкий для травної системи і сильно перевантажує роботу підшлункової залози.
Так що людям, які не страждають на дистрофію, краще скоротити кількість хліба в своєму раціоні. Однак раніше вчені заявили, що для кожної людини корисний свій вид хліба, а також він по-різному впливає на організм.
Наприклад, комусь корисныший чорний хліб, хтось краще перетравлює білий, а комусь і зовсім не можна його їсти, інакше він розпухне, як духова булка.