Ні для кого не секрет, що свіжовичавлений сік корисний для здоров’я, так як в ньому міститься велика кількість вітамінів і макроелементів. Але чи принесе користь фреш натщесерце і яких правил у вживанні соку слід дотримуватися, розповідаємо далі в матеріалі.
Як відзначають дієтологи, будь-який свіжовичавлений сік буде корисний для людини, якщо приготовлений власноруч вдома. У магазинних соках містяться цукор, а також барвники і шкідливі консерванти. Домашній фреш піде на користь фігурі і підтримає вас в тонусі.
Як правильно пити свіжовичавлені соки:
- При приготуванні соку звертайте увагу на овочі та фрукти, які використовуєте: вони обов’язково повинні бути свіжими і не зіпсованими.
- Після приготування сік варто відразу ж випити, так як вже через 15-20 хвилин він починає втрачати свої цінні елементи.
- Соки не варто пити на голодний шлунок, а тільки через 30-40 хвилин після сніданку.
- Соки, насичені вітаміном С, необхідно розбавляти фільтрованою водою, щоб уникнути роздратування стінок шлунка.
- Свіжовичавлені соки не варто фільтрувати – в м’якоті міститься найбільша кількість корисних речовин.