Певні продукти можуть реально збільшити тривалість життя людини

Про це говорять китайські вчені, які роблять ставку на рибу і продукти з жирними кислотами омега-3. Фахівці протягом 16 років досліджували позначений взаємозв’язок на прикладі більш ніж 240000 чоловіків і 180000 жінок.

Деякі учасники дослідження щодня споживали рибу в різних обсягах. Виявилося, що чоловіки, які регулярно їли рибу, на 10% рідше мали судинні відхилення, у них на 37% був знижений ризик хвороб печінки в порівнянні з чоловіками, які не люблять рибу.

Жінки, в чиєму раціоні можна було знайти рибу і морепродукти, на 38% мали знижений ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Плюс, регулярне споживання риби скорочувало ризик смерті від раку і гострих респіраторних захворювань. Але важливий спосіб приготування. Так, смажена риба, на відміну від вареної або тушкованої, втрачає більшість своїх корисних властивостей.

Поділись


Новини партнерів