Вчені провели експерименти на щурах, яких годували консервованими м’ясопродуктами.
Хімічні речовини, що використовуються при приготуванні м’ясних продуктів, підвищують ризик розвитку маніакального синдрому.
90% великих українських виробників м’яса використовують на фермах під час вирощування тварин шкідливі антибіотики, які руйнують організм людини.
Однак вчені Університету Джонса Хопкінса в США з’ясували ще одну небезпеку м’яса, передає MedicalXpress.
Вони проаналізували зібрані протягом 10 років дані про стан здоров’я і дієт 1 101 людини у віці від 18 до 65 років, які були здоровими або страждали від психічних захворювань.
Пацієнти з маніакальним синдромом в 3,5 рази частіше вживали в їжу м’ясо, ніж добровольці без розладів.
Крім того, через часте споживання м’ясних продуктів розвивалися біполярні розлади, шизоаффективний психоз (симптоми шизофренії і афективного розладу) і депресія.
Також вчені провели експерименти на щурах, яких годували консервованими м’ясопродуктами. Досліди показали, що нітрати, що містяться в цих продуктах, протягом всього 2 тижнів експериментів привели тварин в гіперактивність, характерну для маніакального синдрому.