Ваше завдання – покладатися не лише на лікарів, але і на самих себе!
Зробіть усе можливе, щоб збільшити свої шанси на здорове і довге життя!
Пропонуємо вам дізнатися думку досвідченого лікаря про таке страшне захворювання, як рак. Хоча про цю хворобу написано багато, та все ж. Ця інформація буде для вас дуже корисна, навіть скажу більше вона просто потрібна! Обов’язково прочитайте і збережіть її, поділіться з вашими близькими і друзями.
Відомий в США лікар і вчений Марк Хайман написав колонку про те, що треба робити, якщо у вас виявлять рак.
“Марк, що б ти робив, якби у тебе діагностували рак?” – таке питання мені днями несподівано поставив друг.
На жаль, з раком в житті я стикаюся дуже часто: це траплялося і з моєю сім’єю, і з пацієнтами. Проблема в тому, що традиційна медицина мислить неправильними, застарілими категоріями, коли справа доходить до онкології.
Ми відмінно навчилися його вирізувати, спалювати і навіть витравлювати за допомогою хіміотерапії, ми опромінюємо його радіацією і бомбардуємо наркотиками, але причина раку так і не піддається лікуванню.
На щастя, у нас є альтернатива. Це “функціональний медичний підхід до раку”.
Функціональна медицина дає можливість фахівцям і пацієнтам проводити спільну роботу над тим, щоб усунути причини захворювання, в самому їх корені. Це така нова модель діагностики і лікування нових захворювань, що персоналізується.
Суть проста: ви здаєте зразки для генетичного аналізу, а лікарі говорять вам, до яких хронічних хвороб ви схильні, і що треба робити, щоб їх уникнути.
Більшість фахівців в цій області сходяться на думці, що рак виникає через дисбаланс в енергетичній системі організму. Хвороба виникає “поступово”, і тому так багато людей живуть з пухлинами і навіть не підозрюють про це.
Іншими словами, рак – результат неправильного способу життя.
Що ж робити? Змінити його. З одного боку, це могло б бути відмінною профілактикою онкології. З іншою, деякі пацієнти можуть розраховувати, що новий спосіб життя змінить їх і позбавить від пухлини. Адже відомо, що імунна система організму за певних умов таки може виявляти ракові клітини і знищувати їх!
Ось 5 речей, які я б зробив, якби сьогодні мені поставили діагноз: “рак”.
1. Я б припинив їсти цукор
Цукор живить ракові клітини і сприяє їх розвитку. Середній американець з’їдає за рік 69 кілограмів цукру і 66 – борошна! Те ж саме відбувається у іншому світі, де 1,7 млрд чоловік страждають від ожиріння!
Якщо ви хочете запобігти розвитку раку або хоча б узяти його під контроль, вам доведеться дотримуватися дієти, що підтримує в нормі рівень інсуліну.
Доведеться їсти багаті клітковиною свіжі, цілісні, “реальні” продукти і звести до мінімуму споживання солодкої обробленої їжі. Так ви зможете живити себе, але позбавите раціону ракові клітини.
2. Я б виключив з раціону усі продукти, які мені не підходять
Що це за продукти? У всіх по-різному. У великому дослідженні, опублікованому в Журналі Американської медичної асоціації, було виявлено, що близько 35% американців страждають від підвищеної чутливості до глютену. Якщо такі люди щодня їстимуть хліб, то рано чи пізно помруть або від раку, або від хвороб серця.
Популярним тригером харчової алергії є і молочні продукти. До того ж вони пов’язані з резистентністю до інсуліну. Якщо такі люди постійно п’ють молоко, а погане самопочуття списують на стрес або втому від роботи, рано чи пізно їх запалений кишківник стане причиною дуже серйозних проблем.
Прислухайтеся до себе. Якщо після якоїсь їжі, яка вам подобається, але не підходить, ви почуваєте себе погано, відмовтеся від неї!
3. Я б стурбувався запальними процесами у своєму організмі
Запалення – прямий шлях до усіх серйозних хронічних захворювань, включаючи рак. Зазвичай вони починаються тоді, коли у вас розвиваються резистентність до інсуліну, аутоіммунні захворювання або алергії.
Якщо ви почуваєте себе втомленими і пригніченими, налягайте на продукти, багаті Омегою-3. Кращі їх джерела: червона риба і льняне сім’я. Вони допоможуть вашому організму впоратися із запальними процесами.
4. Я б потурбувався про здоров’я свого кишківника
Мова тут не лише про ризики розвитку раку товстої кишки. Нині багато вчених активно тестують гіпотезу про те, що причиною раку може бути мікробіом товстої кишки. Іншими словами, причина може ховатися у бактеріях, які живуть в кишківнику.
Що ж робити? Споживати якомога більше пробіотиків і пребіотиков: це кефір, йогурти. Також вам потрібні фітонутрієнти (лісові ягоди), куркумін (міститься в куркумі) і ресвератрол (його багато у винограді). Це допомагає уповільнити запальні процеси в кишківнику.
5. Я б уникав токсинів
Середній новонароджений з’являється на світ з 287 хімікатами, які знаходяться в його пуповині. Деякі з них нейротоксичні. До чого це я? До того, що ніхто з нас не може повністю уникнути поганого впливу токсинів.
Але його можна зменшити! В першу чергу, треба уникати пестицидів, фталатів, бісфенолу А, антипіренів, важких металів (ртуть і свинець, в першу чергу).
Як це зробити? Не купуйте напої в пластиковій тарі. Не їжте складних напівфабрикатів. Уникайте прогулянок в центрах великих міст: свинець, що потрапляє в атмосферу від автомобілів, що стоять в пробках, дуже небезпечний, якщо його концентрація вища за звичайне.
І пам’ятайте: рак – це не вирок. Якщо докласти досить зусиль, хворобу часто вдається перемогти. Ваше завдання – покладатися не лише на лікарів, але і самого (-у) себе! Зробіть усе можливе, щоб збільшити свої шанси!