Гострий перець і інші пекучі спеції не тільки здатні сприяти схудненню, але і зменшують тягу до поїдання солі, що впливає на здоров’я серця і судин.
Китайський учений Чжімін Чжу і його колеги спостерігали за дієтою приблизно шести сотень добровольців, які погодилися деякий час харчуватися дуже гострою їжею.
Вчені з’ясували, що вживання гострої їжі знижує тиск в кровоносних судинах на вісім і п’ять міліметрів ртутного стовпа. Це було пов’язано з тим, що учасники почали їсти значно менше солі, коли вони харчувалися гострою їжею.
Як пояснюють вчені, «увімкнення» центру гострого смаку підсилює роботу клітин, що відповідають за розпізнавання солоного, завдяки чому їжа здається більш солоною, ніж вона є насправді.
Одночасно Чжу вказує, що китайська їжа є однією з найгостріших в світі, і поки невідомо, чи будуть вести себе аналогічним чином люди з країн Європи чи з США. Тому вчені планують провести додаткові дослідження.