Найкраще починати їх їсти в серпні.
Кавуни містять вітаміни В1, В2, С, РР, фолієву кислоту і каротин. З мікроелементів у них є калій, натрій, кальцій, фосфор і мідь, а також – клітковина.
Але найціннішим елементом кавуна є магній, який виводить з організму надлишок холестерину, зберігаючи еластичність кровоносних судин.
Також магній запобігає утворенню каменів, нормалізує роботу кишечника, зберігає еластичність м’язів і попереджає остеопороз. Кавун рекомендують вживати людям для усунення набряклості при серцево-судинних порушеннях.
Його варто їсти людям, що страждають циститом, нефритом, пієлонефритом, хронічним гепатитом, холециститом або дискінезією жовчних шляхів, оскільки кавун не вимиває калій з організму.
Сік кавуна прекрасно «чистить» від токсинів печінку і сприяє поліпшенню мікрофлори кишечника.
Кавун також буде корисний при недокрів’ї, ревматизмі, атеросклерозі, подагрі, гіпертонії, артриті та ожирінні.
А от не варто їсти кавуни людям з підвищеною кислотністю, захворюваннями підшлункової залози, діабетом, серцевими захворюваннями і тим, у кого є камені в нирках.
Людям з підвищеною кислотністю і захворюваннями підшлункової залози краще відмовитися від кавунів.