Названі унікальні властивості кавуна

Найкраще починати їх їсти в серпні.

Кавуни містять вітаміни В1, В2, С, РР, фолієву кислоту і каротин. З мікроелементів у них є калій, натрій, кальцій, фосфор і мідь, а також – клітковина.

Але найціннішим елементом кавуна є магній, який виводить з організму надлишок холестерину, зберігаючи еластичність кровоносних судин.

Також магній запобігає утворенню каменів, нормалізує роботу кишечника, зберігає еластичність м’язів і попереджає остеопороз. Кавун рекомендують вживати людям для усунення набряклості при серцево-судинних порушеннях.

Його варто їсти людям, що страждають циститом, нефритом, пієлонефритом, хронічним гепатитом, холециститом або дискінезією жовчних шляхів, оскільки кавун не вимиває калій з організму.

Сік кавуна прекрасно «чистить» від токсинів печінку і сприяє поліпшенню мікрофлори кишечника.

Кавун також буде корисний при недокрів’ї, ревматизмі, атеросклерозі, подагрі, гіпертонії, артриті та ожирінні.

А от не варто їсти кавуни людям з підвищеною кислотністю, захворюваннями підшлункової залози, діабетом, серцевими захворюваннями і тим, у кого є камені в нирках.

Людям з підвищеною кислотністю і захворюваннями підшлункової залози краще відмовитися від кавунів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів